Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

24 Decembrie 2013
Vizualizari: 930
Comentează add

Comisia Europeană a acordat guvernului de la Chişinău un sprijin financiar în valoare de 15 milioane de euro pentru implementarea strategiei de reformare a justiţiei până în 2016.

UE sprijină financiar reformarea justiţiei din Republica Moldova

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Ministrul justiţiei din Republica Moldova, Oleg Efrim. Foto: youtube.com

Republica Moldova a primit de la Comisia Europeană 15 milioane de euro pentru implementarea strategiei de reformare a justiţiei până în 2016.

Banii reprezintă prima tranşă din cele 60 de milioane, iar acesta este un sprijin fără precedent acordat unei ţări non-comunitare, a precizat ministrul moldovean al justiţiei, Oleg Efrim, la conferinţa de presă comună cu Pirkka Tapiola, şeful delegaţiei Uniunii Europene.

Uniunea Europeană acoperă mai mult de jumătate din costurile implementării strategiei de reformare a sistemului justiţiei, reformarea fiind o condiţie a Comisiei Europene pentru ca Republica Moldova să poată beneficia de asistenţă din partea acesteia, a declarat ministrul moldovean al justiţiei, Oleg Efrim.

La rândul său, Pirkka Tapiola a declarat că Republica Moldova se îndreaptă spre semnarea acordului de asociere şi a celui de liber schimb, spre integrarea economică în Uniunea Europeană, iar voinţa politică arătată de către Chişinău a determinat Bruxelles-ul să acorde acest spriijn financiar.

"Am semnat anul acesta acordul pentru un suport bugetar în valoare de 60 de milioane de euro şi sperăm să putem acorda până în 2016 încă trei tranşe din acest ajutor" a declarat şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

Pirkka Tapiola a ţinut să precizeze că următoarele tranşe vor fi condiţionate de implementarea satisfăcătoare a reformelor, între care lupta cu corupţia a fost evidenţiată în mod special.


Etichete Republica MoldovaChişinăuComisia EuropeanăUEjustiţiereformăpolitică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live