Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 199
Comentează add

UE va acorda sprijin financiar de peste 15,6 miliarde de euro țărilor partenere pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

UE, sprijin financiar pentru țările partenere #coronavirus

arina-petrovici

Foto: Arhivă.

UE va acorda  sprijin financiar de peste 15,6 miliarde de euro, țărilor partenere pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar a alocat fonduri şi pentru alte state din vecinătate.

Pentru a combate epidemia de coronavirus, sunt necesare acțiuni comune la nivel mondial. Este o luptă globală pe care o vom câștiga sau o vom pierde împreună - afirmă șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Acesta a explicat astăzi, după prezentarea planului de măsuri al Uniunii Europene pentru țările partenere, că Bruxelles-ul face tot posibilul pentru a le oferi sprijin cetățenilor europeni, însă trebuie să acorde asistență partenerilor din vecinătatea imediată și nu numai, pentru a atenua impactul pe care pandemia îl va avea asupra mijloacelor de subzistență și asupra stabilității și securității acestor țări.

Acțiunea colectivă a Uniunii se va axa pe abordarea crizei sanitare imediate și a nevoilor umanitare aferente, pe consolidarea sistemelor de sănătate, de apă și de salubritate ale țărilor partenere și a capacităților lor de cercetare și de pregătire pentru a face față pandemiei, precum și pe atenuarea impactului socio-economic.

Pentru a sprijini aceste acțiuni, UE  va acorda țărilor partenere sprijin financiar în valoare de peste 15,6 miliarde de euro care va proveni din resursele pentru acțiune externă existente.


Etichete (ii)sprijinfinanciarcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live