Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

28 Februarie 2019
Vizualizari: 436
Comentează add

"UE şi NATO, mai puternice împreună"

angela-matei

Foto: presidency.ro

Uniunea Europeană şi NATO sunt mai puternice împreună şi, acţionând complementar, pot oferi securitate şi pace în Europa, în vecinătatea Alianţei, dar şi dincolo de ea - se arată în declaraţia finală a reuniunii liderilor europeni şi ai NATO în Formatul Bucureşti 9, unde România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.


Şefii celor nouă state care fac parte din Formatul Bucureşti au reafirmat astăzi, la Košice, angajamentul faţă de apărarea colectivă şi sprijinul pentru abordarea NATO în privinţa Rusiei, mai precis o puternică descurajare şi apărare, dar şi un dialog deschis pentru a evita neînţelegerile, calculele greşite şi escaladarea accidentală.

În declaraţia finală să subliniază faptul că NATO şi Uniunea Europeană sunt mai puternice împreună şi acţionând complementar pot oferi securitate şi pace în Europa, în vecinătatea Alianţei şi dincolo de aceasta.

Statele din Formatul B9 sprijină astfel un rol sporit al Uniunii Europene în materie de securitate şi apărare.

Nu în ultimul rând, liderii statelor de pe flancul estic al NATO reiterează sprijinul ferm pentru integrarea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova în cadrul graniţelor recunoscute la nivel internaţional.

La această oră urmează să înceapă o conferinţă comună de presă a preşedinţilor României şi Poloniei, în calitate de iniţiatori ai Formatului B9, alături de preşedintele Slovaciei, gazdă a reuniunii de la Košice.


Etichete kosiceklasu iohannisnatoue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live