Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Februarie 2019
Vizualizari: 362
Comentează add

UE şi Marea Britanie au convenit să continue săptămâna viitoare discuţiile legate de acordul pentru Brexit, respins de Parlamentul britanic şi pentru care Londra caută concesii

UE şi Marea Britanie vor continua discuţiile privind acordul pentru Brexit

amalia-bojescu

 

Mai mulţi responsabili britanici s-au aflat ieri, la Bruxelles, după ce miercuri, chiar premierul Theresa May a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Premierul britanic Theresa May şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au mandatat echipele de negociere să continue discuţiile într-un spirit pozitiv, astfel încât să găsească soluţii la controversata măsură menită să evite revenirea la o frontieră fizică între Irlanda şi Irlanda de Nord, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar la 29 martie.

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avut întâlniri cu omologul său britanic Stephen Barclay, cu procurorul general Geoffrey Fox şi cu liderul laburist Jeremy Corbyn. Acesta din urmă declara că pericolul unui Brexit fără acord este unul real, iar Theresa May trebuie să negocieze o uniune vamală pentru a debloca procesul de negociere. "Pericolul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord este real. Problema este că Theresa May insistă cu acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în Parlament, şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord, cu toate pagubele pe care le implică acesta".

Jeremy Corbyn a discutat şi cu coordonatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt. "Sper ca în zilele şi săptămânile următoare să colaborăm, pentru că este singura cale de a ajunge la o soluţie. Un Brexit fără acord nu este o opţiune" - mai preciza oficialul european.

Echipele de negociere vor continua discuţiile, iar premierul Theresa May şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor face o analiză a situaţiei până la sfârşitul acestei luni. 


Etichete BrexitTheresa MayJean-Claude JunckerIrlandaMichel BarnierJeremy CorbynGuy Verhofstadt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live