Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Noiembrie 2018
Vizualizari: 612
Comentează add

Ambasadorul Teheranului la UE cere asigurarea de sprijin economic echivalent cu angajamentul Teheranului de a suspenda programul său de dezvoltare a armelor nucleare..

UE, Rusia şi China "ar trebui să despăgubească Iranul"

sergiu-stet

 

Uniunea Europeană, Rusia şi China trebuie să despăgubească Iranul după retragerea Statelor Unite din acordul nuclear (JCPOA), a declarat vineri, 16 noiembrie,  ambasadorul Teheranului la UE, Peyman Sadat, transmite Euronews.

"Principial şi corect, absenţa SUA din acord ar trebui compensată de participanţii rămaşi în acord, în dorinţa de a vedea în continuare un JCPOA funcţional şi viabil", a răspuns Peyman Sadat întrebărilor Euronews.

SUA au impus din nou, din această lună, sancţiunile împotriva Iranului. UE, China şi Rusia au anunţat că rămân în continuare în acord, iar Iranul a declarat că şi el va face la fel atâta timp cât va avea beneficii din respectarea acordului.

Oficialul iranian i-a îndemnat pe aliaţii Iranului să acţioneze urgent şi ferm pentru a asigura sprijin economic echivalent cu angajamentul Teheranului de a suspenda programul său de dezvoltare a armelor nucleare.


Etichete JCPOAacord nuclearIranSUATeheranPeyman Sadat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live