Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

30 Ianuarie 2019
Vizualizari: 598
Comentează add

Preşedinţii Consiliului şi Parlamentului European, Donald Tusk şi Antonio Tajani, resping ideea unei renegocieri a acordului privind Brexit.

UE respinge ideea unei renegocieri a acordului Brexit

amalia-bojescu

Preşedinţii Consiliului şi Parlamentului European, Donald Tusk şi Antonio Tajani, resping ideea unei renegocieri a acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cei doi au reacţionat la anunţul premierului Theresa May că vrea să redeschidă negocierile.

Corespondentul RRA Amalia Bojescu transmite din Bruxelles.


Reporter: Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, afirmă că acordul privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană nu a fost făcut pentru a fi renegociat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al oficialului european, acordul de retragere este şi rămâne cea mai bună şi singura modalitate de a asigura retragerea ordonată a Marii Britanii din spaţiul comunitar.

Uniunea Europeană îndeamnă guvernul britanic să îşi clarifice intenţiile cu privire la paşii următori cât mai curând posibil, însă liderii spun că acordul de retragere nu este deschis pentru renegociere.

Dacă intenţiile Regatului Unit privind viitorul parteneriat vor evolua, Uniunea Europeană va fi pregătită să îşi reconsidere oferta şi să ajusteze conţinutul şi nivelul de ambiţie al declaraţiei politice, respectând, în acelaşi timp, principiile stabilite, se mai arată în declaraţia oficialului european.

Potrivit biroului de presă al preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk va avea o convorbire telefonică, astăzi, cu premierul britanic, Theresa May, pe tema Brexit.

Un mesaj a venit şi din partea preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care spune că cele 27 de state membre rămân unite în faţa Brexit, iar acordul nu va fi renegociat, în condiţiile în care documentul a fost deja agreat de ţările din blocul comunitar.

Uniunea Europeană va continua pregătirile pentru toate rezultatele, inclusiv un scenariu fără acord, dar şi procesul de ratificare a documentului.


Etichete Președinția României la Consiliul UEDonald TuskAntonio Tajanitheresa maybrexitmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live