Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

13 Octombrie 2011
Vizualizari: 2001
Comentează add

Salariul minim din Grecia, 750 euro, este mai mare decât în Spania, Portugalia, Polonia sau alte state membre din Europa de Sud-Est. Şomajul a explodat în Grecia, ajungând în acest an la peste 16% din populaţia activă.

UE recomandă Greciei să reducă salariul minim

razvan-stancu

Matthias Mors de la Comisia Europeană (stânga) şi Poul Thompson, reprezentantul FMI (dreapta). Foto: AP/Agerpres.

Grecia are cel mai mare salariu minim din Uniunea Europeană, a afirmat reprezentantul Comisiei Europene din troica UE-BCE-FMI pentrru Grecia, Matthias Mors, informează AFP.

Potrivit lui Matthias Mors, salariul minim în Grecia este cel mai mare în raport cu celelalte state membre ale Uniunii Europene care au un nivel de viaţă similar.

Şomajul a explodat în Grecia, ajungând în acest an la peste 16% din populaţia activă.

"Situaţia economică în Grecia este mai proastă decât în alte state membre, salariul minim este cel mai mare în raport cu statele membre cu acelaşi nivel economic, iar partenerii sociali trebuie să examineze dacă acest lucru nu afectează crearea de locuri de muncă", a declarat Matthias Mors într-un interviu acordat cotidianului grec Kathimérini.

Salariul minim din Grecia, 750 euro, este mai mare decât în Spania, Portugalia, Polonia sau alte state membre din Europa de Sud-Est.

"Viabilitatea datoriei Greciei depinde de evoluţiile economice, de continuarea politicii de asanare a finanţelor publice şi de accelerarea reformelor", a estimat Matthias Mors.

Marţi, în urma examenului trimestrial al conturilor Greciei, troica creditorilor a anunţat că pentru a reduce deficitul,.Grecia este de acord să adopte măsuri suplimentare în valoare de cinci miliarde de euro.

Însă Matthias Mors a apreciat că această politică dictată de UE şi FMI nu a luat în calcul agravarea recesiunii care afectează Grecia din 2008.

PIB-ul Greciei se va contracta cu 5,% în 2011 şi cu 2,5% în 2012, urmând să revină pe creştere în 2013, potrivit ultimelor estimări.

Până la data de 24 octombrie, înainte ca UE să ia o decizie cu privire la vărsarea celei de a şasea tranşe din acordul de împrumut acordat Greciei în 2010, troica UE-BCE-FMI urmează prezinte raportul cu privire la Grecia.

Poul Thompson, reprezentantul FMI, Matthias Mors, din partea Comisiei Europene, şi Klaus Masuch, reprezentantul Băncii Centrale Europene, sunt membrii comisiei de salvare a Greciei.


Etichete GreciaUEMatthias MorsBCEFMIPIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live