Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

17 Iunie 2019
Vizualizari: 398
Comentează add

UE reafirmă angajamentul faţă de stabilitatea în regiunea Mării Negre

amalia-bojescu

   

Uniunea Europeană şi-a reafirmat, astăzi, din nou, angajamentul faţă de stabilitatea în regiunea Mării Negre, cu ocazia reuniunii miniştrilor de externe, la Luxembourg.
 
Miniștrii afacerilor externe din statele membre și-au reafirmat angajamentul pentru prosperitatea, stabilitatea și reziliența în regiunea Mării Negre. Consiliul Afaceri Externe subliniază importanța strategică tot mai mare a zonei Mării Negre, pentru Uniunea Europeană și solicită o implicare mai puternică în cooperarea regională, în special prin valorificarea noilor oportunități de dezvoltare economică, reziliență și conectivitate în regiune, și în afara acesteia.
 
De asemenea, Consiliul rămâne în continuare preocupat de provocările în materie de securitate din regiunea Mării Negre. Miniștrii de externe reiterează faptul că respectarea Dreptului internațional, inclusiv a principiilor independenței, suveranității și integrității teritoriale, a libertății de navigație, precum și respectarea deciziilor Uniunii Europene și a politicii sale de nerecunoaștere, în ceea ce privește anexarea ilegală a Crimeei, sunt fundamentale pentru abordarea Uniunii, privind cooperarea regională în zona Mării Negre.

Etichete UEstabilitatea în regiunea Mării Negre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live