Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

15 Februarie 2017

UE propune schimbări majore în pachetul energetic UE propune schimbări majore în pachetul energetic - Conține audio

george-nuta

Atingerea obiectivelor stabilite de Comisia Europeană în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră se poate face prin schimbări majore în pachetul energetic, energia verde urmând să aibă o pondere însemnată.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Am invitat-o pe doamna Ramona Mănescu, europarlamentar, să ne spună cât de important este acest sector în politica energetică a Uniunii Europene.

Ramona Mănescu: Energia verde ocupă un loc foarte important în politica europeană, dacă ne gândim la cele zece priorităţi ale planului Juncker. Energia verde se află în primele din cele zece priorităţi, şi în plus, dacă ne uităm la alte politici, ne dăm seama că toate aceste politici sau o parte dintre ele se referă la energia verde.

Reporter: Daţi-ne un exemplu.

Ramona Mănescu: Al patrulea pachet feroviar este şi el prioritar pentru Uniunea Europeană. De ce? Pentru că transportul feroviar este un transport mult mai curat din punct de vedere al consumului de energiei şi al emisiilor de dioxid de carbon şi atunci accentul se pune pe transportul feroviar şi dezvoltarea reţelelor feroviare. Drept urmare, vedem că există o conectivitate între energia verde, politica aceasta şi ambiţia Uniunii Europene în atingerea unui prag foarte înalt până în 2030, cum a propus Comisia - să reducem cu până la 40% emisiile de dioxid de carbon. Şi celelalte politici pe care le elaborăm împreună cu Comisia Europeană, cum v-am dat exemplul de transporturi, pachetul feroviar, care este una dintre cele mai importante politici.


Etichete veuranet pluscomisia europeanaeuropa verderamona manescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live