Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Iunie 2020
Vizualizari: 396
Comentează add

UE prelungește sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Consiliul Uniunii Europene a prelungit până în iunie 2021 sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării ilegale a peninsulei ucrainene Crimeea, a anunţat ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, transmite agenția RBC.

"Sunt recunoscător pentru această decizie. Trebuie să creștem presiunea pentru încălcarea drepturilor omului, pentru paşaportizare (acordarea de paşapoarte ruse cetăţenilor ucraineni din Crimeea şi Donbas, n.red), pentru lansarea legăturii feroviare prin strâmtoarea Kerci, precum şi pentru alegerile ilegale organizate în Crimeea", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene.

Sancțiunile europene includ interdicții cu privire la importurile în UE de produse originare din Crimeea sau din Sevastopol, investițiile în zona anexată, serviciile de turism şi exportul anumitor mărfuri și tehnologii către societăți din Crimeea.

Mai sunt afectate de aceste sanţiuni sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei din peninsula anexată. Se interzic, de asemenea, acordarea de asistență tehnică și furnizarea de servicii de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructură în sectoarele respective. 

 

Etichete CrimeeaUERusiasancțiuni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live