Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

21 Septembrie 2016
Vizualizari: 281
Comentează add

Uniunea Europeană oferă Parteneriatului Estic 37,3 milioane EURO pentru stimularea dezvoltării economice.

UE oferă 37,3 milioane de euro pentru Parteneriatul Estic UE oferă 37,3 milioane de euro pentru Parteneriatul Estic - Conține audio

gabriela-tatarau

Uniunea Europeană oferă Parteneriatului Estic 37,3 milioane EURO pentru stimularea dezvoltării economice.

Uniunea Europeană s-a angajat să ofere rezultate concrete cetățenilor din cadrul Parteneriatului Estic şi din acest motiv s-a concentrat continuu pe patru domenii prioritare, stabilite la Summitul de la Riga, din mai 2015.

Este vorba despre consolidarea instituţională şi buna guvernare; oportunităţile pieţei; mobilitatea şi relaţiile interpersonale, precum şi interconexiunile.

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

În acest context, au fost stabilite cinci proiecte de cooperare regională în valoare de 37.3 milioane de euro.

Primul dintre aceste programe, în valoare de 20 de milioane de euro, va dezvolta capacitatea de includere profesională a tinerilor, de a deveni lideri și antreprenori, printr-o varietate de acțiuni, cum ar fi consolidarea abilităţilor, burse, sprijin pentru dialog politic, precum și subvenții acordate organizațiilor active în aceste domenii.

Un al doilea program este destinat integrării IMM-urilor din ţările Parteneriatului Estic în lanţurile valorice naţionale şi globale.

Alte 4 milioane de euro sunt acordate unui program care se ocupă de siguranţa maritimă, securitatea şi protecţia mediului marin din regiunile Mării Negre şi Mării Caspice.

Fondurile vor fi folosite pentru sprijinirea eforturilor continue ale țărilor partenere pentru punerea în aplicare a legislației internaționale relevante, alinierea cadrului normativ la legislația Uniunii Europene, precum și pentru îmbunătățirea performanțelor acestora. Ca urmare, mediul marin va fi mai bine protejat, iar transportul maritim va deveni mai sigur.

Între proiectele susţinute de forul comunitar se mai numără şi introducerea unui system video automatizat de supraveghere la Frontiera Belarus-Ucraina, care va reduce timpul necesar pentru efectuarea formalitățile vamale și de pază la frontieră, și va spori capacitatea țărilor de a preveni și combate criminalitatea transfrontalieră.

Ultimul program din această serie, în valoare de 6,5 milioane de euro, este destinat susţinerii managementului ciclului de proiect în țările din Vecinătatea Estică, inclusiv pregătirea, monitorizarea și urmărirea programelor, precum și activități din domeniul informării și comunicării.
 


Etichete euranet plusuniunea europeanacomisia europeanaparteneriat esticdezvoltare economica

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live