Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 22 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Februarie 2019
Vizualizari: 328
Comentează add

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi premierului britanic, Theresa May, se vor întâlni din nou înainte de sfârşitul lunii februarie.

UE nu va renegocia acordul de Brexit

sergiu-stet

 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus premierului britanic, Theresa May, în timpul discuţiilor "robuste, dar constructive", purtate joi, 7 februarie, că Uniunea Europeană nu va renegocia acordul de Brexit.
 
"Convorbirile s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare, pentru a realiza retragerea ordonată a Regatului Unit din UE", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Juncker, Margaritis Schinas, într-o conferinţă de presă, adăugând ca blocul comunitar este gata să depună eforturi mai mari în privinţa declaraţiei ce însoţeşte documentul referitor la relaţiile post-Brexit.
 
Reuters transmite că Juncker a mai spus că May a prezentat mai multe opţiuni pentru a răspunde preocupărilor parlamentului britanic legate de mecanismul de rezervă pentru graniţa irlandeză şi că cei doi au convenit că echipele lor vor "lucra împreună" pentru a stabili "dacă se poate găsi o cale de soluţionare".
 
Juncker şi May se vor întâlni din nou înainte de sfârşitul lunii februarie, a precizat Schinas. Negociatorii pentru Brexit din partea celor două părţi - Michel Barnier şi Stephen Barclay - se vor întâlni luni.

Etichete Jean-Claude Juncker,UETheresa MayBREXITacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live