Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

9 Septembrie 2011
Vizualizari: 2054
Comentează add

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a declarat că Uniunea Europeană s-a bazat prea mult pe metodele tradiţionale de impunere a legii şi a ordinii.

UE "nu a reuşit să prevină problema extremismului violent"

cristina-dumitrescu

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström. Foto: Arhivă Reuters.

Comisia Europeană a lansat, vineri, aşa-numita Reţea europeană împotriva radicalismului, un grup de reprezentanţi locali reuniţi pentru a găsi soluţii de prevenire a tendinţelor extremiste şi racolării de persoane cu scopul organizării de acte teroriste.

Reţeaua, prezentată de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, cu prilejul evocării evenimentelor din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, dar şi a atacului recent din Norvegia va beneficia de opt milioane de dolari în următorii patru ani.  

"Trebuie să admitem: nici Uniunea Europeană, nici Comisia nu au reuşit să răspundă şi să prevină această problemă tot mai mare a radicalismului şi a extremismului violent, fie că e de dreapta sau de stânga, asociat religiei sau nu.

"Ne-am bazat prea mult pe metodele tradiţionale de impunere a legii şi ordinii şi cred că la zece ani de la 11 septembrie 2001 trebuie să facem mai mult pentru a preveni astfel de incidente", a declarat Cecilia Malmström.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Carmen Valică, evenimentele din 11 septembrie 2001 au fost evocate, vineri, la Bruxelles şi într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi a preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cei doi atrag atenţia că ideologiile radicale sunt încă active şi pledează pentru continuarea şi extinderea măsurilor de combatere a terorismului.

Dialogul intercultural şi bunăstarea economică sau accesul la educaţie sunt menţionate printre soluţiile de prevenire a terorismului.


Etichete Comisia EuropeanăCecilia MalmströmUniunea Europeană11 septembrie 2001José Manuel BarrosoHerman Van Rompuy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live