Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

18 Mai 2019
Vizualizari: 390
Comentează add

UE va creea o "listă neagră" pentru sancţionarea responsabililor de atacuri cibernetice întreprinse din afara Uniunii.

UE, listă neagră ptr. sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice

amalia-bojescu

 Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană a decis vineri să creeze o "listă neagră" pentru sancţionarea responsabililor de atacuri cibernetice întreprinse din afara Uniunii. Corespondentul nostru, Amalia Bojescu, are mai multe informaţii:


Reporter: Consiliul UE a stabilit un cadru care va permite blocului comunitar să impună măsuri restrictive specifice pentru a descuraja şi a răspunde la atacuri cibernetice care reprezintă o ameninţare externă la adresa Uniunii sau a statelor sale membre.

Măsurile restrictive includ interdicţia de a călători în UE şi îngheţarea bunurilor. În plus, le este interzis persoanelor şi entităţilor din spaţiul comunitar să pună la dispoziţie fonduri persoanelor şi entităţilor  înscrise pe listă.

Atacurile cibernetice care fac obiectul acestui nou regim de sancţiuni sunt cele care au un impact semnificativ şi care provin sau sunt efectuate din exteriorul UE, dar şi cele care utilizează infrastructură din afara spaţiului comunitar.

De asemenea, se au în vedere atacurile cibernetice care sunt efectuate cu sprijinul unor persoane sau entităţi care şi desfăşoară activitatea în exteriorul UE.

Obiectivul acestui regim de sancţiuni este să pună capăt impunităţii organizatorilor unor astfel de atacuri cu efecte economice uneori devastatoare şi care prezintă un risc de conflict.

În documentul adoptat de Consiliu nu se menţionează niciun stat, dar europenii au denunţat în mai multe rânduri atacuri cibernetice venite din Rusia, China, Coreea de Nord şi Iran


Etichete UELISTA NEAGRAATACURI CIBERNETicrusiachinacoreea de nordiran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live