Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

18 Februarie 2019
Vizualizari: 247
Comentează add

Potrivit corespondentului Radio România, un nou regulament vrea să consolideze încrederea consumatorilor şi a altor utilizatori finali în produsele introduse pe piaţa UE.

UE îşi intensifică eforturile pentru a bloca accesul produselor nesigure

amalia-bojescu

Uniunea Europeană îşi intensifică eforturile pentru a bloca accesul produselor nesigure pe piaţa comunitară.

Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi din cadrul Consiliului a aprobat acordul provizoriu, convenit pe 7 februarie între Preşedinţia română şi Parlamentul European cu privire la o propunere de regulament care îmbunătăţeşte asigurarea respectării normelor Uniunii Europene privind produsele neconforme.

Potrivit corespondentului Radio România, regulamentul vrea să consolideze încrederea consumatorilor şi a altor utilizatori finali în produsele introduse pe piaţa Uniunii Europene.

UE introduce noi norme, care vor garanta că produsele lansate pe piaţa unică sunt sigure şi conforme cu legislaţia europeană, prin care se asigură protecţia intereselor publice precum sănătatea, mediul, consumatorii, siguranţa la locul de muncă, dar şi cea publică.

Regulamentul consolidează cadrul existent pentru activităţile de supraveghere a pieţei, abordează provocările din domeniul comerţului electronic internaţional şi al comerţului online şi încurajează acţiunile comune ale autorităţilor de supraveghere a pieţei din mai multe state membre.

Obiectivul acordului este îmbunătăţirea funcţionării pieţei unice în vederea garantării faptului că numai produsele conforme sunt puse la dispoziţie. În cadrul pieţei unice, libera circulaţie a mărfurilor este cea mai dezvoltată dintre cele patru libertăţi fundamentale. Ea generează circa 25% din PIB al UE şi 75% din comerţul cu mărfuri între statele membre.


Etichete produse nesigureUEregulament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live