Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

12 August 2015
Vizualizari: 1226
Comentează add

Un reprezentant al Environmental Research Letters a declarat că situaţia cea mai mai rea este la britanici, iar cea mai bună la români, chiar dacă risipim excesiv cu toţii.

UE iroseşte anual peste 22 de milioane de tone de hrană

radu-sarpe

 UE iroseşte anual peste 22 de milioane de tone de hrană. Foto: captură video.

Uniunea Europeană iroseşte anual aproximativ 22 de milioane de tone de hrană. 

Un studiu publicat astăzi de Environmental Research Letters a făcut o medie a situaţiei din şase ţări, cu concluzia că risipa poate fi evitată cu folos pentru mediu, dar şi pentru veniturile cetăţenilor. 
 
Studiul făcut de Centrul de Cercetare al Uniunii Europene în Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania şi România a descoperit că 80% din deşeurile alimentare sunt recuperabile, mare parte fiind produse aruncate de obicei după expirarea datei limită pentru consum. 
 
Se aruncă în principal legumele şi fructele din cauza termenului scurt de valabilitate, dar şi carnea, care are un impact mai mare asupra resurselor de azot şi apă. 
 
Un reprezentant al centrului a declarat că situaţia cea mai mai rea este la britanici, iar ce mai bună la români, chiar dacă risipim excesiv cu toţii. 
Cercetătorii susţin că risipa de alimente poate fi evitată prin educarea populaţiei. 
 
Oamenii trebuie învăţaţi să cumpere mai atent şi să-şi planifice consumul, ceea ce i-ar ajuta să arunce mai puţină mâncare, să cheltuiască deci mai puţin şi să protejeze mai bine mediul înconjurător.

Etichete Uniunea Europeanăiroseştemilioane de tone de hranăEnvironmental Research LettersMarea BritanieOlandaDanemarcaFinlandaGermania şi Româniadin cauza termenului scurt de valabilitate,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live