Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 375
Comentează add

Uniunea Europeană este interesată de aprofundarea colaborăirii cu Ucraina într-o serie de domenii, în special în sfera digitală și în ceea ce priveşte chestiunile de mediu.

UE intenţionează să aprofundeze relaţiile cu Ucraina

sergiu-stet

  Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Uniunea Europeană este interesată de aprofundarea colaborăirii cu Ucraina într-o serie de domenii, în special în sfera digitală și în ceea ce priveşte chestiunile de mediu, a declarat Christian Danielsson, director general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.
 
"Există anumite sectoare în care ne vom aprofunda cooperarea. Aceasta este sfera digitală şi întreaga zonă verde, adică protecția mediului, combaterea schimbărilor climatice, economia circulară și alte domenii", a explicat Danielsson.
 
Întrebat dacă o astfel de aprofundare a relaţiilor dintre Ucraina şi UE prevede şi modificarea Acordului de asociere dintre cele două părţi, reprezentantul Comisiei Europene a menţionat că "acestea sunt deja probleme tehnice".
 
"Este important să fim de acord în ce domenii ale politicii ne vom aprofunda cooperarea. Vom găsi cum să facem acest lucru", a adăugat Danielsson. Totodată, oficialul european a menționat că au loc în mod constant discuții referitoare la Acordul de asociere dintre UE şi Ucraina.
 
"Ceea ce facem astăzi nu este același lucru cu ceea ce făceam în urmă cu doi ani. Iar peste doi ani, nu vom face ceea ce facem azi", a explicat Christian Danielsson, director general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.
 
Ucraina și UE urmează să revizuiască o mare parte a condițiilor comerciale bilaterale, urmând ca apoi să elaboreze o nouă strategie în acest domeniu.

Etichete Christian DanielssonUEmediuUcrainaKievacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live