Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2014
Vizualizari: 973
Comentează add

Uniunea Europeană "este pregătită să ajute prin toate metodele posibile", a declarat şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton.

UE, îngrijorată de violenţele din Ucraina

radiojurnal

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton. Foto: Arhivă.

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, s-a declarat foarte preocupată de îngrijorătoarea escaladare a violenţelor la Kiev.

Ea le-a cerut autorităţilor ucrainene să abordeze rădăcinile crizei.

"Fac apel la preşedintele Viktor Ianukovici, la guvern, pentru ca împreună cu liderii opoziţiei să găsească o soluţie la această situaţie gravă şi să continue să caute un mod de rezolvare a crizei politice prin dialog. Aşa cum am mai spus, Uniunea Europeană este pregătită să ajute prin toate metodele posibile", a declarat Catherine Ashton.

SUA cere retragerea forţelor de ordine

Şi Statele Unite au condamnat violenţele din Ucraina, iar vicepreşedintele Joe Biden i-a cerut, într-o convorbire telefonică, preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici, să retragă forţele de ordine, transmite corespondentul RRA la Washington, Ani Sandu.

Statele Unite condamnă violenţele de ambele părţi, dar subliniază că Guvernul ucrainean are o responsabilitate specială de a potoli conflictul, potrivit Casei Albe.

Vicepreşedintele Joe Biden a discutat acest lucru la telefon, ieri, cu preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi a spus că este extrem de îngrijorat în legătură cu evenimentele de pe străzile din Kiev.

Joe Biden i-a cerut lui Ianukovici să retragă forţele de ordine şi să manifeste maximă cumpătare.

El a subliniat, în acelaşi timp, că e urgent ca autorităţile să discute cu liderii opoziţiei despre plângerile legitime ale protestarilor şi să prezinte propuneri serioase de reformă politică.

La Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu şi ministrul de externe, Titus Corlăţean, fac apel la autorităţile de la Kiev să găsească modalităţi de dialog pentru rezolvarea conflictului.

Mesajul transmis de şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton pe contul oficial de twitter:


Etichete UcrainaKievCatherine AshtonSUATitus CorlăţeanTraian BăsescuJoe BidenUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live