Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

9 Octombrie 2015
Vizualizari: 815
Comentează add

Uniunea Europeană discută cu statele de origine politica de returnare a imigranților economici.

UE: Imigranţii economici vor fi întorşi în ţările de origine

cerasela-radulescu-bruxelles

Migranti. Arhivă foto: Ramona Alexandrescu.

Primii 19 refugiaţi au plecat, azi, din Italia către Suedia, în primul transfer organizat de Uniunea Europeană în cadrul politicii decise la nivel comunitar de repartizare a refugiaţilor.

Între timp, la Luxemburg continuă Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne, care are pe agendă radicalizarea mesajelor de pe internet şi creşterea acţiunilor extremiste în spaţiul online.

Uniunea Europeană promite să deblocheze mai mulţi bani şi solicită statelor membre deschiderea unor noi tabere de înregistrare a imigranţilor.

Securizarea frontierelor externe este una dintre priorităţile momentului, iar ţările europene doresc responsabilităţi comune cu Frontex în domeniu.

Imigranţii economici vor fi întorşi în ţările de origine, iar Bruxellesul discută acum cu aceste state politica de returnare.

Miniştrii europeni vor discuta, astăzi, la Luxemburg, despre radicalizarea mesajelor şi discursurile extremiste în spaţiul online, văzute drept un fenomen în creştere în contextul crizei imigraţiei.

Ministrul german al justiţiei, Heiko Maas: "Vom discuta despre discursul care incită la ură şi violenţă pe internet, constatăm o creştere a numărului acestora în Germania în ultimele luni, care îi vizează pe evrei şi pe refugiaţi. Nu trebuie sancţionate numai legal aceste discursuri, dar trebuie şi ca reţelele de socializare, prin companiile lor, să-şi asume responsabilitatea de a le şterge".

Între timp, astăzi, la Roma, ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, şi comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, au asistat la primul transport al celor 19 solicitanţi de azil sosiţi în Italia din Eritreea, potrivit procedurii de repartizare stabilite la nivel comunitar.

Cei 19 au fost îmbarcaţi într-un avion al poliţiei cu destinaţia Suedia şi fac parte din primii 40.000 de refugiaţi care ruemază să fie repartizaţi în statele Uniunii Europene.


Etichete refugiatiItaliaSuediaUELuxemburgJAIimigrantiFrontexBruxellesHeiko MassRomaEritreeatransport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live