Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

9 Ianuarie 2017

Pescuitul ilegal, deci necontrolat, are efecte profund negative asupra dezvoltării normale a speciilor de peşte.

UE ia măsuri împotriva braconajului UE ia măsuri împotriva braconajului - Conține audio

george-nuta

Una dintre cauzele distrugerii stocurilor de peşte este braconajul practicat nu numai în România, ci şi în multe ţări ale Uniunii Europene.

Pescuitul ilegal, deci necontrolat, are efecte profund negative asupra dezvoltării normale a speciilor de peşte.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Doamna Norica Nicolai, europarlamentar, cunoaşte situaţia şi o s-o rugăm să ne spună cum priveşte Comisia Europeană această problemă şi care sunt posibilităţile de eliminare sau diminuare a braconajului.

Norica Nicolai: "Din păcate, în unele state membre braconajul este considerat contravenţie şi sancţionat cu amendă, în alte state membre este considerat infracţiune şi persoana care a braconat poate risca inclusiv o sancţiune penală. Noi sugerăm ca toate statele membre să incrimineze braconajul ca infracţiune, pentru că a fost şi continuă să rămână unul din mijloacele cele mai agresive de distrugere a stocurilor de peşte, atât în râuri şi în special braconajul marin. Există şi un braconaj marin aproape instituţionalizat, sunt state care permit unor vase fantomă să pescuiască ilegal, nu respectă nicio regulă cu privire la regimul de pescuit, deci nu ne putem aştepta ca acest peşte să fie protejat, este capturat şi peştele care nu s-ar încadra în nici un fel în standardele cu privire la regimul capturilor. Mă refer la dimensiune, greutate şi specie. Cred că România ar trebui să-şi înăsprească în mod deosebit legislaţia cu privire la braconaj".


Etichete euranetpluscomisia europeanaueeuropa verde,UE ia măsuri împotriva braconajuluinorica nicolaibraconajpescuit ilegal

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live