Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

6 Martie 2017

Una dintre soluţiile menite să stopeze emisiile de gaze cu efect de seră este folosirea energiei produse în centrale nucleare.

UE finanţează cercetări în domeniul nuclear UE finanţează cercetări în domeniul nuclear - Conține audio

george-nuta

Una dintre soluţiile menite să stopeze emisiile de gaze cu efect de seră este folosirea energiei produse în centrale nucleare.

Deşi sunt unele ţări reticente după accidentele produse, altele iau în calcul această opţiune. De aceea, Uniunea Europeană finanţează o amplă acţiune de cercetare în domeniu pentru a reduce riscurile şi a îmbunătăţi măsurile de siguranţă şi securitate.

Domnul doctor inginer Lucian Biro, expert al Comisiei Europene pe probleme de securitate nucleară, ne argumentează.

AUDIO: Europa verde. EuranetPlus.

Lucian Biro: Strategiile adoptate de către Comisia Europeană în domeniul nuclear atestă o serie de cercetări deosebit de ample pentru a mări securitatea instalaţiilor nucleare.
Reporter: La nivelul Comisiei Europene sunt prevăzute fonduri importante pentru acest sector de activitate.

Lucian Biro: În cadrul programului Orizont 2020 sunt prevăzute fonduri de peste 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea acestor cerinţe de securitate nucleară şi protecţie contra terorismului nuclear.

Reporter: Recent aţi participat la o importantă întâlnire pe această temă.

Lucian Biro: La Viena a avut loc o conferinţă internaţională, care a avut în vedere o serie de aspecte legate de dezvoltarea reactorului nucleari energetici şi a unor noi generaţii de reactori.

Reporter: Politica Comisiei Europene în acest domeniu care este?

Lucian Biro: Este legată de asigurarea unor cerinţe sporite de siguranţă nucleară, de dezvoltarea unor noi generaţii de reactoare nucleare energetice care să conţină condiţii de siguranţă intrinseci, astfel încât funcţionarea să poată fi realizată în condiţii de maximă siguranţă.


Etichete UE finanţează cercetări în domeniul nucleareuranet pluseuropa verdecomisia europeanauniunea europeanalucian biro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live