Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

7 Iulie 2015
Vizualizari: 659
Comentează add

Noul ajutor pentru Africa de Vest ţinteşte trei domenii esenţiale, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

UE: Finanţare suplimentară pentru ţările din Africa de Vest UE: Finanţare suplimentară pentru ţările din Africa de Vest - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Uniunea Europeană acordă o finanţare suplimentară pentru ţările din Africa de Vest.

Valoarea noului program regional pentru ţările din vestul Africii se ridică la 1,15 miliarde de euro, noua finanţare fiind destinată dezvoltării acestei regiuni până în 2020.

Documentele au fost semnate luni la Bruxelles de comisarul pentru cooperare internaţională, Neven Mimica, respectiv de preşedintele Comunităţi Economice a Statelor din Africa de Vest, Kadré Désiré Ouédraogo, şi de preşedintele Uniunii Economice şi Monetare Vest-Africane, Cheikhe Soumare.

După ceremonie, comisarul Mimica a declarat:

"Semnarea acordului de astăzi marchează punctul de pornire pentru noi proiecte concrete de care va beneficia întrega regiune în condiţiile în care integrarea regională a Africii de Vest produce deja efete impresionante. După ce aproape am dublat ajutorul nostru faţă de ultima perioadă lucrăm cu un număr important de parteneri în încercarea de a face faţă provocărilor majore cu care se confruntă zona în domenii precum pacea şi securitatea, integrarea economică şi comercială sau dezvoltarea durabilă".

Audio: Europa la zi. (Euranet Plus)

Şaisprezece ţări vor beneficia de acest ajutor european. Zona este cunoscută pentru sărăcia în care se zbate, accentuată în ultimul an de epidemia de Ebola care a afectat investiţiile străine, dar mai ales turismul.

Majoritatea ţărilor din Africa de Vest sunt catalogate ca subdezvoltate în pofida bogăţiilor naturale pe care le au: minerale neferoase, diamante şi rezerve de petrol.

Noul ajutor pentru Africa de Vest ţinteşte trei domenii esenţiale, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Este vorba, în primul rând, aşa cum spunea şi comisarul Mimica, de pace, securitate şi stabilitate regională.

Programul prevede un sprijin pentru Comunitatea Economică din Africa de Vest pentru a-şi putea duce la bun sfârşit mandatul, precum şi pentru finanţrea altor iniţiative ce vizează în special migraţia.

Cea de-a doua coordonată priveşte dezvoltarea economică, obiectivul prioritar fiind sprijinirea iniţiativei antreprenoriale şi a sectorului privat, susţinerea proiectelor de infrastructură, întărirea comerţului şi a relaţiilor economice dintre aceste ţări.

Cel de-al treilea domeniu vizează utilizarea judicioasă a resurselor naturale, asigurare securităţii alimentare, protejarea mediului şi a biodiversităţii.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia Europeanaajutor financiarAfrica de VestNeven MimicaKadré Désiré OuédraogoEbolaepidemiisaracie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live