Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2020
Vizualizari: 237
Comentează add

Până acum, în Uniunea Europeană și Marea Britanie au fost depistate 44 de cazuri.

UE e pregătită pt o eventuală agravare a răspândirii coronavirusului

radiojurnal

 Foto: Pixabay.com.

Uniunea Europeană este pregătită pentru o eventuală agravare a situației generate de răspândirea coronavirusului, spun miniștrii sănătății din statele membre reuniți la Bruxelles.

În China numărul cazurilor confirmate a crescut foarte mult după introducerea unei noi metode de diagnosticare.

Miniștrii de sănătate din Uniunea Europeană cer industriei de profil din țările lor să caute soluții pentru asigurarea stocurilor de echipamente medicale din cauza sincopelor în aprovizionarea din China.

Uniunea face de asemenea apel la statele membre să se coordoneze mai bine pe acest subiect și să facă rapid schimb de informații. Fiecare țară trebuie să își facă o evaluare națională a gradului de acces la medicamente și echipamente personale de protecție și trebuie să comunice toate contactele avute direct cu persoane infectate sau posibil infectate.

Până acum, în Uniunea Europeană și Marea Britanie au fost depistate 44 de cazuri. În Japonia un român care se afla pe un vas de croazieră a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și este internat pentru tratament într-un spital de specialitate.

Între timp, Japonia a confirmat astăzi primul deces provocat de coronavirus, iar în China numărul cazurilor confirmate a crescut cu peste 15.000 în ultimele 24 de ore, după ce autoritățile au implementat un nou sistem de diagnosticare. Coronavirusul a făcut până acum peste 1.300 de morți și a afectat mai mult de 60 de mii de persoane.
 


Etichete UEcoronavirusCOVID-19Japonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live