Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

28 Iunie 2016

Profesorii trebuie să ştie ei în primul rând pentru cine îţi pregătesc elevii şi studenţii, pentru ce piaţă, pentru care angajatori

UE- corelarea pieţei muncii cu educaţia  UE- corelarea pieţei muncii cu educaţia - Conține audio

alis-georgescu

 

Miniștrii şi responsabili cu educaţia din statele membre s-au întâlnit la Bruxelles pentru a adopta o rezoluţie ce ar urma să dea mai multe şanse tinerilor pe piaţa muncii. Concret, documentul conţine propuneri pentru o mai bună legătură între sistemele de educaţie şi nevoile angajatorilor. Una dintre ele se referă la promovarea parteneriatelor dintre şcoli şi companii. Profesorii trebuie să ştie ei în primul rând pentru cine îţi pregătesc elevii şi studenţii, pentru ce piaţă, pentru care angajatori.

 

Sistemele educaţionale variază în statele membre, dar aproape toate au ajuns să aibă aceeaşi slăbiciune: nu reflectă cerinţele de pe piaţa muncii. Adică pe de o parte produc un număr mare de absolvenţi, tineri educaţi care nu-şi găsesc un loc de muncă, iar pe de alta angajatorii au dificultăţi în găsirea angajaţilor potriviţi.Apoi un rol important îl are şi învăţarea pe tot parcursul vieţii, pentru că, potrivit estimărilor Comisiei, un european poate schimba până la 10 locuri de muncă până ajunge la pensie. Toate aceste propuneri ar urma să fie incluse şi în ”Agenda pentru noi competenţe în Europa”. 

 

AUDIO: Opinia câtorva persoane despre acest subiect:


Etichete piața muncii,tineri,educație,măsuri Comisia Europeană

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live