Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alex Olaru

15 Septembrie 2014
Vizualizari: 790
Comentează add

Comisarul european pentru sănătate Tonio Borg va prezenta luni rezultatele măsurilor luate în contextul epidemiei de ebola în vestul Africii.

UE contribuie cu fonduri împotriva epidemiei de ebola UE contribuie cu fonduri împotriva epidemiei de ebola - Conține audio

alex-olaru

Euranet Plus.

Comisarul european pentru sănătate Tonio Borg va prezenta luni rezultatele măsurilor luate în contextul epidemiei de febră hemorgaică provocată de virusul Ebola în vestul Africii.

Tonio Borg va vorbi în cadrul unei reuniuni la nivel înalt coordonată de Uniunea Europeană şi axată pe măsurile de răspuns în faţa epidemiei de Ebola.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a anunţat că pune la dispoziţie 140 de milioane de euro pentru a ajuta statele vest-africane să combată epidemia de febră hemoragică.

Aproape 100 de milioane de euro vor merge către guvernele din Sierra Leone şi Liberia, pentru consolidarea seriviilor publice medicale, dar şi pentru a ajuta aceste ţări să rămâne stabile din punct de vedere macro-economic.

Audio:UE contribuie cu fonduri împotriva epidemiei de ebola.

Din aceste fonduri vor fi finanţate inclusiv laboratoarele mobile şi programele de formare profesională.

Totodată, Uniunea Europeană contribuie cu fonduri în cadrul misiunii nou create în Africa.

Executivul de la Bruxelles încearcă astfel să demonstreze solidaritatea cu partenerii săi şi să arate că există implicare la nivel internaţional într-o situaţie atât de delicată.

De altfel, mai mulţi comisari europeni, în frunte cu reponsabilul pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi situaţii de criză, Kristalina Gheorghieva, au atras atenţia că numai un răspuns puternic şi coordonat poate opri epidemia.

La nivelul Parlamentului European, deputaţii au inclus situaţia creată de epidemia de febră hemoragică provocată de virusul Ebola pe ordinea de zi, imediat ce şi-au reluat activitatea.

Eurodeputaţii au decis să sprijine cercetarea necomercială, astfel încât oamenii de ştiinţă să poată obţine într-o bună zi un vaccin.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Ebola a ucis până acum în jur de 2.300 de persoane.

Sunt aproape 4.300 de cazuri confirmate, probabile şi suspecte, iar ritmul de extindere a epidemiei s-a intensificat în ultimele trei săptămâni.

Cele mai afectate state sunt Sierra Leone, Liberia şi Guineea.


Etichete Agenda EuropeanăEuranet PlusUEComisia EuropeanăBruxellesTonio BorgEbolaepidemiefebra hemoragicafonduriAfricamisiuniKristalina GheorghievaSierra LeoneLiberiaGuineea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live