Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

21 August 2014
Vizualizari: 1127
Comentează add

Miniştrii afacerilor externe din Uniunea Europeană vor aborda din nou problema răspunsului adecvat pentru această situaţie la reuniunea de la Milano.

UE condamnă uciderea jurnalistului american James Foley

mira-gombos

Foto: Arhivă

Uniunea Europeană a condamnat astăzi uciderea atroce a jurnalistului american James Foley.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor diplomatice ale Uniunii Europene, Sebastien Brabant, a afirmat că terorismul practicat de jihadiştii din gruparea Statul Islamic este una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

Uniunea Europeană a anunţat că este mai hotărâtă ca niciodată să sprijine eforturile de combatere a terorismului.

Un material video al execuţiei jurnalistului american James Foley a fost difuzat de membri ai Statului Islamic, un grup sunnit ultraradical care a preluat controlul asupra unor zone ample din teritoriile Siriei şi Irakului.

Miniştrii afacerilor externe din Uniunea Europeană vor aborda din nou problema răspunsului adecvat pentru această situaţie cu ocazia unei reuniuni informale, ce se va desfăşura la sfârşitul lunii august, la Milano.

Livrări de arme către militanţii kurzi

Ei au aprobat recent livrarea de armament către combatanţii kurzi din Irak, care se află în prima linie în faţa avansului militanţilor jihadişti.

Germania şi Italia au anunţat că vor efectua astfel de livrări, luând exemplul Franţei şi Marii Britanii.

Avioane de luptă şi drone americane au desfăşurat astăzi noi atacuri aeriene în nordul Irakului, în ciuda ameninţării lansate de islamişti de a ucide un al doilea ostatic american, drept răzbunare.

Aparatele au continuat să ofere sprijin aerian forţelor kurde Peshmerga, care au înaintat spre dealurile de la sud-est de barajul din Mosul, recâştigat recent de la militanţii islamişti.

Pentagonul a confirmat că 14 atacuri aeriene suplimentare au fost executate în zona barajului.


Etichete UESiriaziaristJames FoleySebastien BrabantkurdSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live