Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Iulie 2019
Vizualizari: 330
Comentează add

La sfârşitul săptămânii trecute, iranienii au început să îmbogăţească uraniu la o concentraţie mai mare decât cea prevăzută în acord.

UE cere Iranului să nu încalce acordul nuclear internaţional

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană a cerut Iranului să anuleze măsurile care încalcă acordul nuclear internaţional. BBC aminteşte că la sfârşitul săptămânii trecute, iranienii au început să îmbogăţească uraniu la o concentraţie mai mare decât cea prevăzută în acord.

Iranul a depăşit, deja, limita privind cantitatea de uraniu îmbogăţit pe care are dreptul să o stocheze şi intenţionează să ia şi alte măsuri care încalcă acordul încheiat în 2015 cu puterile mondiale.

Teheranul încearcă, astfel, să exercite presiuni asupra statelor europene semnatare ale acordului, pentru a găsi modalităţi de a atenua impactul pe care îl au sancţiunile SUA asupra Iranului.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Maya Kosiancic, a declarat că UE este extrem de îngrijorată de acţiunile Iranului, care ar putea submina acordul cunoscut drept JCPOA: "Apelul clar pe care noi, Uniunea Europeană, îl lansăm este ca Iranul să înceteze şi să anuleze toate activităţile care nu respectă angajamentele asumate conform JCPOA". 


Etichete Maya KosiancicUEIranuraniunuclearSUATeheran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live