Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Iulie 2020
Vizualizari: 188
Comentează add

Seringile, tampoanele sterile şi echipamentele de protecţie vor fi necesare pentru o potenţială vaccinare în masă împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

UE avertizează cu privire la o posibilă "criză a seringilor"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană a avertizat joi statele membre cu privire la riscul epuizării stocurilor de seringi, tampoane sterile şi echipamente de protecţie necesare pentru o potenţială vaccinare în masă împotriva infecţiei cu coronavirus.

UE a îndemnat statele membre să analizeze împreună posibilitatea de achiziţionare a unor asemenea materiale, relevă un document UE citat de Reuters.

Bruxellesul a cerut, de asemenea, guvernelor blocului european să analizeze posibilitatea achiziţionării în comun a injecţiilor împotriva gripei şi să crească numărul de persoane vaccinate pentru a reduce riscul unor îmbolnăviri simultane de gripă şi COVID-19 în toamnă.

Până acum nu a fost dezvoltat complet un vaccin împotriva coronavirusului, dar mai multe ţări din lume încearcă să îşi asigure stocuri de seringi şi stocuri de viitoare potenţiale vaccinuri, pentru a începe rapid o campanie de imunizare a populaţiilor. Unele state speră că acest lucru se va întâmpla chiar din acest an.

"Odată dezvoltate, vaccinurile sunt livrate fără seringi şi alte materiale necesare. Ar putea fi stocuri insuficiente", a spus săptămâna trecută Comisia Europeană experţilor medicali din ţările membre, în cadrul unei reuniuni la care s-a discutat despre stocurile de seringi, tampoane sterile, spirt şi echipamente de protecţie, inclusiv măşti, deţinute de ţările membre ale UE. 


Etichete seringăUEstoc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live