Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

17 Februarie 2015
Vizualizari: 1318
Comentează add

Echipa de observatori OSCE însărcinată cu monitorizarea respectării armistiţiului nu a putut să ajungă la Debalţeve, din cauza luptelor.

UE, apel la încetarea focului în estul Ucrainei

sorin-motatu

Militari în Ucraina. Foto: facebook.com/theministryofdefence.ua.

Uniunea Europeană a făcut apel la încetarea focului în estul Ucrainei şi la începerea retragerii armamentului greu din zona de conflict, aşa cum s-a stabilit săptămâna trecută la Minsk.

Potrivit înţelegerii la care s-a ajuns atunci, încetarea focului intrată în vigoare la 15 februarie trebuia urmată de retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Ucraina a anunţat marți că nu va începe retragerea armamentului greu din zona de conflict, întrucât rebelii îşi continuă atacurile.

Responsabili ai guvernului de la Kiev şi rebelii proruşi se acuză reciproc de a fi la originea atacurilor care împiedică retragerea tancurilor, lansatoarelor de rachetă şi artileriei grele de pe linia frontului.

Echipa de observatori OSCE însărcinată cu monitorizarea respectării armistiţiului nu a putut să ajungă la Debalţeve, din cauza luptelor.

"Potrivit relatărilor observatorilor noştri, încetarea focului nu este respectată în totalitate la Doneţk, Debalţeve şi nici la Lugansk", a spus șeful misiunii OSCE, Alexander Hug.

Harta: Orașul Debalțeve din estul Ucrainei. (clic pe poză pentru mărire). Sursa: bing maps.

Rebelii pro-ruşi susţin că au preluat controlul asupra staţiei de cale ferată de la periferia estică a oraşului Debalţeve.

Informaţia a fost dezminţită ulterior de un purtător de cuvânt al armatei ucrainiene.

Kievul a confirmat însă 5 soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 14 au fost răniţi, în ultimele 24 de ore, în estul separatist.

Cei mai mulţi au murit în oraşul Debalţevo, unde 5.000 de soldaţi sunt în continuare încercuiţi de forţele rebele pro-ruse.


Etichete UEapelfocUcrainaMinskKievOSCEDebalţeveDoneţk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live