Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

1 Februarie 2017

Invitatul rubricii, Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

UE alocă fonduri pentru reducerea poluării provenite din agricultură UE alocă fonduri pentru reducerea poluării provenite din agricultură - Conține audio

george-nuta

Agricultura este unul dintre principalii poluatori ai atmosferei, de aceea Uniunea Europeană, prin politicile sale, acordă sume importante de bani pentru investiţii care să diminueze fenomenul.

Domnul Călin Nuţu, director în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne argumentează:

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Călin Nuţu: Important este domeniul de intervenţie privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi de amoniac din agricultură, prin care se alocă fonduri europene pentru investiţii în active fizice, respectiv în tehnologii eficiente de reducere a poluării şi respectarea standardelor, inclusiv respectarea legislaţiei de mediu, precum şi pentru investiţii care promovează utilizarea redusă a input-urilor şi a lucrărilor mecanizate, practici care să protejeze solul precum şi tehnici adecvate de management a gunoiului de grajd.

Reporter: Uniunea Europeană a venit cu noi măsuri menite să protejeze mediul înconjurător, pentru care se acordă fonduri.

Călin Nuţu: În lista noilor cerinţe impuse de legislaţia Uniunii Europene, pentru respectarea cărora se poate acorda sprijin financiar în temeiul articolului 17 din regulamentul 1305/2013, se regăseşte şi îndeplinirea cerinţelor programului de acţiuni pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole.

Reporter: Când va deveni obligatoriu acest program?

Călin Nuţu: Standardul a devenit obligatoriu începând cu 12 iunie 2017, iar aici ar trebui să subliniez faptul că perioada de graţie se încheie în data de 12 iunie 2018.


Etichete UE alocă fonduri pentru reducerea poluării provenite din agriculturăeuranet pluseuropa verdeuecomisia europeanaCălin Nuţudirector în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live