Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

17 Ianuarie 2017

Una dintre soluţiile adoptate de Uniunea Europeană pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului energetic este anveloparea clădirilor.

UE alocă fonduri destinate reducerii consumului energetic UE alocă fonduri destinate reducerii consumului energetic - Conține audio

george-nuta

Una dintre soluţiile adoptate de Uniunea Europeană pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului energetic este anveloparea clădirilor.

Despre impactul major pe care îl va avea această opţiune, europarlamentarul Victor Boştinaru ne oferă informaţii.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Victor Boştinaru: Peste 40% din totalul emisiilor de gaze în oraşe provin din încălzirea blocurilor, a clădirilor urbane. Pe de altă parte, dacă reducem acest consum enorm prin sistemul de anvelopare automat, realizăm eficienţă energetică şi prin economisirea energiei prin emisii de noxe mai mici şi, mai ales, reducem factura locuitorilor. Ei sunt beneficiarii direcţi ai acestui proiect. Factura în medie a scăzut la scara Uniunii Europene între 32-38%, după studii extrem de serioase făcute de grupuri de cercetători de la mari universităţi. Nu văd de ce în cazul României lucrurile nu ar fi de aceeaşi manieră.

Reporter: Mulţi spun că sistemul birocratic îngreunează atragerea fondurilor europene.

Victor Boştinaru: În dorinţa de a simplifica accesul la aceste finanţări pentru solicitanţii de proiecte din România, am introdus în cele două fonduri acelaşi tip de indicatori tehnici şi acelaşi tip de criterii, pentru ca aplicantul să fie confruntat cu o mai mică birocraţie, să poată efectua mai repede demersurile necesare pentru accesare şi, în egală măsură, să mai punem oprelişte la birocraţia noastră care e gata să inventeze noi şi noi hârtii.


Etichete euranetpluscomisia europeanaueeuropa verdevictor bostinaruemisii de gazeconsum energeticanvelopare cladiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live