Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Iunie 2021
Vizualizari: 222
Comentează add

UE anunță că "își va intensifica răspunsul la situația din Hong Kong, în special prin sprijinul acordat societății sale civile și mass-media, promovând libertatea de exprimare".

UE acuză China de încălcarea angajamentelor asumate în cazul Hong Kong

sergiu-stet

 Josep Borell. Foto: europa.eu

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur
Uniunea Europeană a denunțat miercuri, 9 iunie, revizuirea majoră a sistemului politic din Hong Kong, pe care a descris-o drept încălcarea de către China a angajamentelor sale internaționale și a amenințat că va trimite o delegație în vizită în orașul autonom.
 
Conform agenției Reuters, o astfel de acţiune ar putea enerva conducerea de la Beijing, care ar putea să o vadă ca pe o interferență în afacerile sale interne și ar putea agrava şi mai mult relaţiile dintre cele două părţi, după ce UE a suspendat un acord de investiții cu China din cauza îngrijorărilor legate de Hong Kong, de pretențiile chineze de suveranitate în cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud și de detențiile în masă ale uigurilor musulmani din nord-vestul Chinei.
 
UE "își va intensifica răspunsul la situația din Hong Kong, în special prin sprijinul sporit acordat societății sale civile și mass-media, promovând libertatea de exprimare, facilitând mobilitatea cetățenilor din Hong Kong, precum și asigurând monitorizarea proceselor activiștilor pro-democrație din Hong Kong ", a declarat principalul diplomat al blocului comunitar, Josep Borrell. "Va fi luată în considerare o vizită a unor oficiali de nivel înalt din UE", a adăugat el.
 

Etichete Josep BorrellHong KongChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live