Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Iunie 2017
Vizualizari: 1525
Comentează add

Sancţiunile includ interdicţii la importul în UE de produse din Crimeea şi Sevastopol şi privesc serviciile legate de activitatea turistică în Crimeea şi Sevastopol.

UE a prelungit cu şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

sergiu-stet

     Donald Tusk. Foto: Arhivă.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii UE au căzut de acord să prelungească sancţiunile economice împotriva Rusiei cu şase luni. "De comun acord, UE va prelungi sancţiunile economice împotriva Rusiei din cauza faptului că nu respectă suficient acordurile de la Minsk", a scris Tusk pe pagina sa de pe Twitter.

Termenul de valabilitate al sancţiunilor  împotriva Rusiei expiră pe 31 iunie. După cum informează Interfax, anterior s-a comunicat că la summitul din 22-23 iunie, liderii UE intenţionează să recomande adoptarea unei hotărâri privind prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei, legat de respectarea acordurilor de la Minsk.

Pe 19 iunie, Consiliul Uniunii Europene la nivel de miniştri de externe a adoptat hotărârea privind prelungirea pentru un an a măsurilor restrictive în ceea ce priveşte Rusia, în urma anexării Crimeei şi Sevastopolului.

Această categorie de sancţiuni include interdicţiile la importul în UE de produse din Crimeea şi Sevastopol, investiţii în Crimeea şi Sevastopol, servicii legate de activitatea turistică în Crimeea şi Sevastopol; exportul a o serie de mărfuri şi tehnologii în Crimeea şi Sevastopol pentru sectoarele de transport, telecomunicaţii şi energetic, precum şi pentru domeniul petrolului şi gazelor şi pentru sectorul minier.


Etichete Donald TuskTwitterCrimeeaSevastopolRusiaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live