Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

16 Februarie 2015
Vizualizari: 688
Comentează add

În cadrul celor 18 programe nou aprobate, un milion de persoane vor partifica la cursuri de formare profesională.

UE: 18 noi programe de dezvoltare rurală UE: 18 noi programe de dezvoltare rurală - Conține audio

gabriela-tatarau

Euranet Plus.

Uniunea Europeană a dat undă verde pentru 18 noi programe de dezvoltare rurală, al căror principal scop este creşterea competitivităţii în agricultură între statele membre.

Alte noi 18 programe de dezvoltare rurală au primit aprobarea Uniunii Europene.

Pe lângă dezvoltarea agriculturii, acestea vor viza, până în 2020, şi îngrijirea mediului rural şi a climatului, dar şi întărirea structurilor economice şi sociale ale comunităţilor săteşti.

În acest scop, sunt alocate 14,3 miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene, iar proiectele vor fi cofinanţate din fondurile publice naţionale şi regionale sau din fonduri private.

Audio: Europa la zi. (Euranet Plus)

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, arăta că una dintre cele mai importante calităţi ale conceptului european de dezvoltare rurală este aceea că există unele priorităţi esenţiale, dar statele membre sau regiunile îşi pot întocmi propriile programe în funcţie de nevoile sau provocările din zona respectivă.

De noile finanţări aprobate beneficiază o gamă largă de proiecte dinamice, mergând de la proiecte de modernizare a agriculturii în Republicile Baltice, sau încurajarea tot mai multor tineri să aleagă acest sector de activitate în Slovenia, până la sisteme specifice de îmbunătăţire a calităţii apei în Olanda sau sisteme agricole prietenoase mediului prin care să fie protejate 2,5 milioane de hectare agricole în Marea Britanie.

În cadrul celor 18 programe nou aprobate, un milion de persoane vor partifica la cursuri de formare profesională.

Dacă adăugăm cele 9 programe încheiate cu succes în decembrie, constatăm că s-a ajuns la 27 de programe aprobate până acum de Uniunea Europeană, totalizând un buget de 35 de milioane de euro, adică doar 36% din fondurile alocate acestui domeniu până în 2020.

La baza Programelor de Dezvoltare Rurală stă aşa-numitul pilon 2 al Politicii Agricole Comune, care oferă statelor membre o serie de fonduri europene pe care să le folosească la nivel naţional sau regional în sistem de co-finanţare.

Până în 2020 sunt prevăzute 118 astfel de programe în toate cele 28 de state membre, totalizând 99,6 miliarde de euro.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăprogramedezvoltareruralaagriculturaPhil HoganPolitica Agricola Comuna

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live