Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iulie 2022
Vizualizari: 275
Comentează add

Potrivit Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, UE a decis ”să scape de prea multă dependență energetică de Rusia".

"UE nu va mai cumpăra gaze ruseşti în viitor"

sergiu-stet

  Josep Borell        Foto: europa.eu.

Europa va renunţa treptat la toate tipurile de combustibil pe care le cumpără din Rusia, inclusiv la gaze, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, într-un interviu acordat postului spaniol de televiziune TVE citat de Rosbalt.
 
Potrivit acestuia, Uniunea Europeană a decis ”să scape de prea multă dependență energetică de Rusia”.
 
Borrell a precizat că Europa va renunța ”întâi la cărbune, apoi la petrol și gaze de-a lungul unor perioade de adaptare mai lungi”.
 
”O vom face, iar Rusia știe asta”, a adăugat el, subliniind că dependența energetică a UE faţă de Moscova îi face pe membrii Uniunii ”vulnerabili”, ceea ce Rusia deja știe.
 
”Federația Rusă îşi doreşte să-și vândă gazele, dar nu e obligatoriu să ni le vândă nouă”, a spus Borrell. El a cerut, de asemenea, țărilor europene să economisească energie, pentru a nu fi nevoie să fie forţate.
 
Săptămâna aceasta, Consiliul UE a adoptat un plan propus de Comisia Europeană pentru o reducerea cu 15% a consumului de gaze în UE de la 1 august 2022 până la 31 martie 2023.

Etichete Josep BorrellgazecărbuneRusiaEnergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live