Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

9 Decembrie 2014
Vizualizari: 2114
Comentează add

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reconfirmat ieşirea partidului din coaliţia de guvernare, dar a anunţat că membrii formaţiunii sale vor vota pentru cabinetul Ponta 4.

UDMR se retrage de la guvernare, dar "votează noul executiv"

amalia-bojescu

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: captură youtube.com.

UDMR a reconfirmat luni că se va retrage din arcul guvernamental, dar a susţinut că va vota noua structură a Guvernului, cu care premierul Victor Ponta va merge luni, în Parlament, pentru a cere votul de încredere.

În noul cabinet vor fi cooptaţi, pe lângă social-democraţi, şi reprezentanţii UNPR, PC şi cei din partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu, încă neînregistrat oficial la tribunal.

Actualii parteneri de guvernare ai PSD, respectiv UNPR şi PC, dar şi liberalii conduşi de Călin Popescu-Tăriceanu vor avea câte două ministere.

În cadrul negocierilor nu s-a discutat încă despre portofolii sau persoane, dar Victor Ponta vrea ca noua formulă guvernamentală să fie gata până la sfârşitul săptămânii.

Negocierile pentru o nouă formulă guvernamentală au loc în condiţiile în care UDMR a decis să iasă de la guvernare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că formaţiunea pe care o conduce nu are motive să nu acorde un vot de încredere noului guvern.

"Sunt convins că, în acest moment, trebuie să meargă mai departe acest guvern, sigur, nu ştim cu cine, cu ce miniştri şi cu ce partide în continuare, mai puţin UDMR, dar, în principiu, nu avem nici un motiv să nu dăm un vot pentru a învesti Guvernul Ponta 4", a spus Kelemen Hunor.

Noua structură a guvernului va fi propusă Parlamentului pe 15 decembrie. 


Etichete UDMRKelemen HunorVictor PontaguvernînvestiturăvotParlamentcoaliţiepolitică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live