Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

24 Iunie 2011
Vizualizari: 1890
Comentează add

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea nu va accepta varianta de reorganizare cu opt regiuni şi două judeţe - Harghita şi Covasna - şi nici pe cea cu opt regiuni, dar a menţionat că alte variante pot fi discutate.

UDMR respinge variantele de reorganizare cu opt judeţe

raul-matis-targu-mures

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Arhivă personală.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că formaţiunea va formula, sâmbătă, un punct de vedere cu privire la propunerea de reorganizare administrativ teritorială a României.

El a afirmat că reprezentanţii Uniunii resping atât varianta de opt regiuni şi două judeţe - Harghita şi Covasna - cât şi pe cea cu opt regiuni.

Kelemen Hunor a ţinut, însă, să precizeze că amânarea reorganizării până după alegerile din 2012 trebuie acceptată de toată lumea, dacă nu există consens pentru reformă în acest moment.

"Nu dorim instabilitate politică, nu dorim instabilitate economică şi financiară. Şi noi suntem interesaţi pentru menţinerea coaliţiei în acest moment, dar nu va depinde de noi", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la postul de televiziune B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".

El a mai declarat că dacă UDMR refuză oferta legată de reorganizare atunci nu se va mai face acest proces ci se va trece la reforma instituţiilor deconcentrate, care vor fi diminuate ca densitate şi personal, potrivit Mediafax.

Şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali, în care UDMR va căuta soluţii la propunerea PDL de reorganizare administrativ - teritorială, va avea loc sâmbătă.


Etichete Kelemen HunorTârgu MureşUDMRreorganizare teritorialăTraian Băsescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live