Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

23 Octombrie 2010
Vizualizari: 1687
Comentează add

Cu cateva zile inainte de votarea unei motiuni de cenzura la adresa guvernului dominat de PDL, liderul UDMR, Markó Béla, a declarat că Uniunea "are un program de guvernare de respectat".

UDMR nu va vota "împotriva propriului guvern"

constanta-comanici

Liderul UDMR, Marko Bela. Foto: Agerpres.

UDMR respinge propunerea partidelor de opoziţie, care sunt dispuse ca, în schimbul votului pozitiv al Uniunii la moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare să ofere acestei formaţiuni cel puţin aceleaşi ministere într-un guvern de criză post-moţiune.

Liderul UDMR, Markó Béla, a precizat pentru postul nostru de radio că Uniunea este angajată într-o coaliţie politică şi are un program de guvernare de respectat, prin urmare nu va vota împotriva propriului guvern.

Precizarea liderului UDMR are loc la o zi după declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, care a spus că la începutul săptămânii viitoare vor avea loc negocieri cu reprezentanţii Uniunii şi cu cei ai minorităţilor naţionale pentru a obţine susţinere în Parlament la moţiunea de cenzură.

Nici parlamentarii Uniunii Naţionale pentru Progresul României nu vor vota moţiunea de cenzură introdusă de partidele de opoziţie.

Declaraţia a fost făcută la Slatina de preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, care a mai spus că nu crede în succesul moţiunii şi nici în ideea organizării de alegeri anticipate în primavară.

Grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor nu a luat încă o decizie privind votul de miercuri.

Liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat că la întâlnirea de grup de luni minorităţile vor decide dacă vor susţine sau nu moţiunea de cenzură înaintată de opoziţie împotriva Guvernului Boc.

Varujan Pambuccian a subliniat că deciziile privind evenimentele majore se iau împreună cu toţi membrii grupului minorităţilor, în urma unui vot în cadrul grupului parlamentar.


Etichete UDMRpartideopoziţiepropuneremoţiuneUNPRMarko Bela

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live