Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA DE MAINE (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

2 Martie 2014
Vizualizari: 983
Comentează add

Conducerea UDMR începe astăzi negocieri cu reprezentanţii USD privind o eventuală participare la guvernare după retragerea liberalilor.

UDMR începe negocierile pentru intrarea la guvernare

mihaela-dragomir

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Arhivă personală.

Conducerea UDMR începe astăzi negocieri cu reprezentanţii USD privind o eventuală participare la guvernare după retragerea liberalilor.

Decizia a fost luată în Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că miza în acest moment nu este o negociere a posturilor, ci negocierea unui acord politic cu trei capitole.

Unul vizează drepturile minorităţilor, altul include probleme de ordin economic şi social, iar al treilea vizeaă infrastructura.

"Vom începe discuţiile cu un acord politic cu un conţinut în ceea ce priveşte completarea într-un fel a programului de guvernare. De aceea vă spun că funcţiile vin după acordul politic şi nu înainte" a declarat Kelemen Hunor.

UDMR este interesată să preia mai multe posturi de ministru şi de secretari de stat, precum şî de prefecţi în Covasna, Mureş şi Harghita.

De asemenea, uniunea speră să obţină din partea PSD o rezolvare a problemei privind predarea în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Dacă negocierile între UDMR şi PSD vor decurge favorabil, USD va semna două acorduri pentru susţinerea executivului în parlament, unul cu UDMR, iar celălalt cu grupul minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară- anunţa recent premierul, Victor Ponta.


Etichete UDMRconducereKelemen HunornegocieriUSDfuncţiiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live