Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Iunie 2019
Vizualizari: 324
Comentează add

Potrivit preşedintelui UDMR, pentru izbucnirea scandalului referitor la cimitir responsabil e secretarul general al Ministerului român al Apărării, fostul prefect al jud. Covasna.

UDMR este împotriva "naţionalizării" cimitirului militar de la Valea Uzului

sergiu-stet

 Președintele UDMR, Kelemen Hunor.         Foto: Arhivă. 

Uniunea Democrată Maghiară din România se opune naţionalizării cimitirului militar de la Valea Uzului, în contextul în care instituţiile statului "nu au vrut sau nu au putut" împiedica izbucnirea incidentelor care au avut loc acolo, a precizat preşedintele UDMR, într-un interviu acordat luni Agenţiei de Presă Mediafax.
 
Agenția MTI transmite că Hunor Kelemen a reacţionat la demararea de către Ministerul român al Apărării a pregătirilor pentru preluarea cimitirului de la Valea Uzului.
 
UDMR pledează în continuare pentru un dialog real, precum şi pentru restabilirea situaţiei iniţiale a cimitirului, şi propune ca Monumentul Erorilor Români să fie amplasat lângă cimitirul militar maghiar sau pe terenul viran amplasat vizavi de cimitir.
 
Potrivit preşedintelui UDMR, pentru izbucnirea scandalului referitor la cimitir responsabil este secretarul general al Ministerului român al Apărării, fostul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu.

Etichete Hunor KelemenMTIValea Uzuluicimitirnaționalism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live