Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

25 Iunie 2011
Vizualizari: 1427
Comentează add

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor a spus din nou sâmbătă de dimineaţă, în faţa Consiliului, că UDMR nu doreşte să se ajungă la o criză guvernamentală.

UDMR crede că reorganizarea teritorială trebuie amânată

raul-matis-targu-mures

Liderul UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Arhivă personală.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali UDMR stabileşte sâmbătă ce poziţie urmează să adopte asupra reorganizării administrativ-teritoriale a ţării, decizie pe care UDMR urmează să o comunice partenerilor de guvernare.

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor a spus din nou sâmbătă de dimineaţă, în faţa Consiliului, că UDMR nu doreşte să se ajungă la o criză guvernamentală şi, deci, la instabilitate politică, şi de aceea reorganizarea teritorială trebuie amânată, iar eforturile să continue în direcţia descentralizării instituţiilor.

Este exact ideea pe care o sublinia, înaintea lucrărilor, într-o declaraţie pentru corespondentul Radio România, Raul Matiş, chiar un membru al guvernului, ministrul mediului László Borbély. 

"Haideţi să formăm o comisie care, eu cred, în maxim două luni de zile, poate să-şi formuleze un punct de vedere, să fie consultată societatea într-un fel şi atunci, atât în ceea ce priveşte reorganizarea teritorială, cât şi alte legi importante, haideţi să nu ne cramponăm şi să ne gândim numai la un singură lege", a declarat László Borbély. 

Şi ministrul sănătăţii Cseke Attila spune că dezbaterea în coaliţie este necesară, dar că nici propunerea cu 8 judeţe mari a PD-L şi nici cea cu 8 regiuni plus judeţele Harghita şi Covasna, a preşedintelui Traian Băsescu, nu sunt acceptabile pentru Uniune. 

"Fără discuţie, noi susţinem ideea necesităţii reorganizării, dar această formulă, care s-a prezentat de către parteneri, nu putem s-o acceptăm. În ultimele două săptămâni s-a concentrat dezbaterea foarte mult pe problematica Ţinutului Secuiesc şi pe problematica maghiară. Eu cred că problema este mult mai amplă decât să ne rezumăm numai la ce facem cu judeţele din secuime. Sunt alte zone, regiuni din România unde dezbaterea trebuie să fie destul de amplă şi o asemenea dezbatere trebuie să aibă loc", a declarat Cseke Attila.


Etichete Kelemen HunorUDMRreorganizareguvernLászló Borbély

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live