Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

7 Mai 2022
Vizualizari: 468
Comentează add

După retragerea armatei ruse, ucrainienii din regiunea Kievului încep să revină la casele lor.

Ucrainienii din regiunea Kievului încep să revină la casele lor

alex-buzica

Blocuri bombardate în Kiev, mai 2022. Foto: Alex Buzică

După retragerea armatei ruse, ucrainienii din regiunea Kievului încep să revină la casele lor. Majoritatea însă găsesc totul distrus și încă un pericol: minele lăsate de soldații ruși chiar în locuințele în care s-au adăpostit. De altfel, premierul Denis Șmihal declara aseară că jumătate din teritoriul țării sale este minat - o corespondență de la trimisul special al RRA, Alex Buzică:

Reporter: În satul Andrivka de lângă Kiev, peste 70 de case au fost distruse sau rase de pe fața pământului de soldații ruși. Dar acum, odată cu retragerea lor, locuitorii ucraineni din acea zonă se întorc să vadă ce mai pot recupera din munca lor de o viață. Literele V sau Z pot fi văzute inscripționate pe porțile oamenilor, semn că acolo au trăit pentru mai bine de o lună soldații din Armata Rusiei. Mai mult, după ce s-au retras, aceștia au lăsat în urma lor mine care pot fi un potențial pericol pentru locuitori. Pe Katarina, o doamnă de aproximativ 65 de ani am întâlnit-o în curtea casei bombardate, căuta sub dărâmături actele proprietății și plângea.

Katarina: Aici era cândva casa mea, nu a mai rămas nimic astăzi, și mașina mi-a fost distrusă, am rămas doar cu hainele de pe mine, am pierdut munca de o viață, animalele au fost omorâte. Încerc să caut sub dărâmături actele de la casă. Cât au stat aici, soldații ruși s-au ascuns în pivnița locuinței noastre, au distrus tot ce aveam. Nu știu ce voi face!

Reporter: Ca și Katarina sunt zeci de mii de ucraineni care au pierdut totul în acest război. Chiar dacă oamenii se reîntorc la casele lor odată cu retragerea trupelor rusești, o nouă ofensivă a Rusiei lângă capitala Kiev nu este exclusă, a declarat fostul general al armatei ucrainene din Donbas, Aleksandr Pavliuc. Tot acesta a mai spus că, în momentul de față, victoria Rusiei nu va fi completă dacă Kievul nu va fi capturat. Deci, orice scenariu este posibil în viitor.


Etichete (ii)kievretragererevenire ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live