Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 August 2019
Vizualizari: 638
Comentează add

Evenimentul ar urma să aibă loc în septembrie.

Ucrainenii vor organizarea unui forum dedicat dezvoltării Donbasului

sergiu-stet

 Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Biroul Președintelui de la Kiev pregătește un forum în oraşul Mariupol, pentru a atrage atenția asupra dezvoltării Donbasului și, în acest sens, pentru a atrage investitori în această regiune, a anunţat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Daniliuk.
 
Potrivit oficialului ucrainean, evenimentul ar urma să aibă loc în septembrie. "Trebuie să atragem investiții în regiune, să investim în infrastructură, în porturi, în școli. Pentru toate acestea, avem nevoie de bani. Există resurse bugetare locale, centrale, mai sunt organizații financiare internaționale, dar există şi mediul de afaceri privat", a explicat Daniliuk.
 
Potrivit acestuia, "trebuie să înțelegem cine și ce vrea să obțină, să înțelegem motivația". "De exemplu, am discutat cu președintele Băncii Mondiale și am analizat motivele pentru care Banca Mondială ar putea participa la proiectele din Donbas. Și am asociat acest lucru cu reformele cheie pe care Banca le susține în Ucraina. Dacă vor fi şi alte investiții, Donbasul se va schimba", a adăugat Oleksandr Daniliuk.

Etichete kievDonbasVolodimir Zelenski. forumMariupolOleksandr Daniliuk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live