Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Campionilor Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

19 Aprilie 2022
Vizualizari: 180
Comentează add

Chiar dacă anul acesta în Ucraina prognoza agricolă estimează o scădere cu 30%, autorităţile dau asigurări că populația nu va suferi lipsuri alimentare.

Ucrainenii din sudul ţării se pregătesc pentru Sărbătoarea Paștelui

mario-balint

     Steagul Ucrainei. Foto: facebook.com/europeanparliament.

Chiar dacă este război ucrainenii încearcă să se pregătească pentru Sărbătoarea Paștelui. În Săptămâna Mare magazinele și pieţele sunt totuși pline și de produse și de cumpărători, cel puțin în sudul țării.
 
În ciuda alarmelor aeriene, care sună de câteva ori pe zi, omenii își trăiesc viața obișnuit. În Săptămâna Mare magazinele și piețele sunt luate cu asalt pentru ultimele cumpărături. Piețele sunt pline, se găsește tot ce îți dorești la Odesa, Cetatea Albă sau Izmail, iar prețurile nu au crescut în ultima lună.
 
Un kg de castraveți costă între 100 și 120 de grivne, iar roșiile între 35 și 100 de grivne, adică, între 4 și 10 lei. Cartofii costă aproximativ 2,5 lei kilogramul, iar varza 4 lei kilogramul. 12 ouă se cumpără cu 7 de lei, iar kilogramul de carne de miel costă 190 de grivne, adică, aproximativ 25 de lei.
 
Toate produsele din piață provin exclusiv de la producătorii din satele din împrejurimi, în majoritate români. La Loscinovka se cultivă varză și roșii în solarii întinse pe zeci de hectare.
 
Nicolae are 71 de ani și încă mai cultivă pentru nevoile familiei și pentru vânzare.
"Noi muncim. Acum, când cu nevoia asta din război, acum, singur, ce să facem, să mai punem, să nu mai punem, stăm pe gânduri. Cel mai mult curechiul şi roşiile la noi. Poţi să pui şi 200 de kg, 300 kg, 500 kg, punem și pentru casă, dar la vânzare de acum. Ce o să fie mai departe o să vedem", spune NIcolae.
 
Chiar dacă anul acesta în Ucraina prognoza agricolă estimează o scădere cu 30%, autorităţile dau asigurări că populația nu va suferi lipsuri alimentare, iar prețurile produselor agricole nu vor crește.

Etichete UcrainaOdesaPaștialimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live