Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iunie 2019
Vizualizari: 475
Comentează add

Ruslan Stefanciuk, reprezentantul președintelui ucrainean în Rada Supremă, a subliniat că ucrainenii trebuie să fie învățați să-și asume responsabilitatea pentru alegerea lor.

Ucraina vrea să organizeze un referendum pentru aderarea la NATO și UE

sergiu-stet

   Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Ruslan Stefanciuk, reprezentantul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în Rada Supremă de la Kiev, a declarat că în Ucraina trebuie să aibă loc un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană și la Alianţa Nord-Atlantică.
 
"UE și NATO sunt dosare ce ţin de referendum, reprezintă cele mai importante chestiuni. Vom avea inclusiv un sistem de petiționare, în care oamenii să poată vota pro și contra unei idei. Actualul sistem de petiţionare necesită modificări, astfel încât să nu ne trezim cu petiţii prin care să se ceară anularea altor petiţii. Un referendum poate duce la Brexit sau poate deveni ceva care să contribuie la formarea statului Ucraina. Iar sarcina noastră, studiind întreaga experiență internaţională, este să oferim ucrainenilor un astfel de mecanism, care să facă posibilă utilizarea acestei mari forțe în beneficiul Ucrainei", a explicat reprezentantul lui Zelenski în Parlamentul de la Kiev.
 
Totodată, Ruslan Stefanciuk a subliniat că ucrainenii trebuie să fie învățați să-și asume responsabilitatea pentru alegerea pe care o fac.

Etichete Ruslan Stefanciuk,Volodimir ZelenskiNATOUEreferendumKievUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live