Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Martie 2018
Vizualizari: 909
Comentează add

"Lucrăm foarte mult asupra aderării la NATO. Scopul nostru este să devenim stat membru al Alianţei în următorul deceniu", a subliniat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Ucraina vrea să adere la NATO în cel mult 10 ani

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat pentru publicaţia Hamburger Abendblatt că în următorii zece ani Ucraina intenţionează să devină membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit liderului de la Kiev, "Ucraina doreşte să se alăture cât mai rapid Alianţei Nord-Atlantice". "Lucrăm foarte mult asupra aderării la NATO. Scopul nostru este să devenim stat membru al Alianţei în următorul deceniu", a subliniat Poroşenko.

Potrivit preşedintelui ucrainean, ciate de RADOR, statele NATO ar putea învăţa din experienţa Ucrainei cum să se opună Rusiei. În opinia sa, aderarea Ucrainei la NATO va face Alianţa mai puternică şi mai eficientă. Comentând anexarea Crimeii, Petro Poroşenko a declarat că Rusia a distrus ordinea internaţională stabilită după al Doilea Război Mondial şi, din această cauză, "nu există o alternativă la NATO" pentru un sistem de securitate global.

Liderul de la Kiev a mai menţionat că după ce Alianţa a acordat Ucrainei statutul de ţară aspirantă, Kievul are nevoie de un plan de acţiune pentru obţinerea calităţii de membru cu drepturi depline al NATO. "Vrem să primim acest plan de acţiune până la sfârşitul anului 2019", a precizat Poroşenko adăugând că Ucraina intenţionează să îndeplinească toate cerinţelor de aderare la NATO şi la UE "cât mai curând posibil".


Etichete Petro PoroşenkoHamburger AbendblattNATOplan de acţiuneaderaremembruRusiakiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live