Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iulie 2020
Vizualizari: 223
Comentează add

Ucraina va "răspunde în forță" în caz de atac asupra trupelor ucrainene

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a amenințat cu un "răspuns puternic" în cazul unui atac serios asupra trupelor Kievului din Donbas, după ce pe 27 iulie a intrat în vigoare un acord privind încetarea totală a ostilităţilor, transmite RBC.   Potrivit lui Zelenski, "Ucraina va face totul pentru a menţine armistițiul".

"Putem spune că nu există atacuri izolate? Nu. Acestea există. Este foarte dificil să controlezi totul. Dar, dacă va exista un atac serios, care va depăşi cadrul acordurilor, (trupele ucrainene, n.red) vor avea un răspuns foarte puternic", a asigurat liderul de la Kiev.  

Pe de altă parte, Zelenski a dat asigurări că partea ucraineană respectă pe deplin regimul de încetare a focului. "Vom face totul pentru a menţine armistiţiul. Implementăm pe deplin acest lucru. În ceea ce privește cealaltă parte, totul depinde de Federația Rusă. Vom vedea dacă acea parte vrea să pună capăt războiului, vom simți acest lucru", a mai declarat Volodimir Zelenski.  

Pe 22 iulie, Grupul de Contact Trilateral pentru soluţionarea conflictului din Donbas a convenit asupra unei încetări totale a ostilităţilor de-a lungul liniei frontului din estul Ucrainei. Armistiţiul, susţinut inclusiv de preşedinţii ucrainean şi rus, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, a intrat în vigoare pe 27 iulie, însă a fost încălcat deja de mai multe ori de rebelii susţinuţi de Moscova.


Etichete Volodimir ZelenskiUcrainaacordarmistițiuDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live