Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Ianuarie 2018
Vizualizari: 693
Comentează add

Ucrainenii marchează luni, 22 ianuarie, 99 de ani de la proclamarea Actului privind reunificarea Republicii Populare Ucrainene şi Republicii Populare a Ucrainei Occidentale.

Ucraina va răspunde dur unei agresiuni, spune preşedintele Petro Poroşenko

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, susţine că Ucraina este pregătită să vină cu un răspuns militar dur în cazul în care agresorul recurge la o ofensivă. Liderul de la Kiev a făcut o declaraţie în acest sens într-un discurs rostit luni, 22 ianuarie, cu ocazia Zilei Unităţii Ucrainei şi a împlinirii a 100 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Populare Ucrainene.

Petro Poroşenko a remarcat că în lupta împotriva agresorilor Ucraina se bucură de un sprijin puternic din partea partenerilor internaţionali. "Acest sprijin semnifică diferenţa pozitivă între situaţia actuală şi cea care a existat acum o sută de ani", a declarat preşedintele de la Kiev.

Ucrainenii marchează luni, 22 ianuarie, 99 de ani de la proclamarea Actului privind reunificarea Republicii Populare Ucrainene şi Republicii Populare a Ucrainei Occidentale, precum şi 100 de ani de când Rada Ucraineană a adoptat documentul prin care a proclamat independenţa Republicii Populare Ucrainene.
 
La Kiev şi în alte oraşe ale Ucrainei au loc diverse manifestări, o şedinţă solemnă cu participarea preşedintelui Petro Poroşenko, acţiuni stradale, expoziţii şi conferinţe.
 
Ziua Unităţii Ucrainei, marcată anual pe 22 ianuarie, este o sărbătoare naţională celebrată atât pe teritoriul ucrainean, cât şi în afara graniţelor. Oficial, Ziua Unităţii se sărbătoreşte în Ucraina din anul 1999, în urma unui decret semnat în acest sens de către preşedintele de la acea vreme, Leonid Kucima.

Etichete Leonid KucimaPetro PoroşenkoKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live