Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Noiembrie 2019
Vizualizari: 381
Comentează add

Ministrul ucrainean de finanțe, Oksana Markarova, a declarat că programul cu FMI aflat în negociere ar trebui să fie ultimul.

"Ucraina va înceta cooperarea cu FMI în 2023"

sergiu-stet

  Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Ministrul ucrainean de finanțe, Oksana Markarova, a declarat că Ucraina va trebui să își încheie cooperarea cu Fondul Monetar Internațional (FMI) în 2023, iar programul aflat în negociere ar trebui să fie ultimul.
 
Markarova a menționat că guvernul ucrainean continuă negocierile cu misiunea FMI, care se află în vizită la Kiev, pe marginea unui nou program de împrumut. "Planul meu ambițios este să încheiem programul cu FMI, astfel încât, în ​​2023, să nu ne mai întrebăm când vom primi o nouă tranșă, ci să ne putem asigura noi înşine că avem ce este necesar", a explicat ministrul ucrainean de finanţe.
 
De asemenea, a ministrul menționat că programul la care cele două părţi lucrează în prezent va permite Kievului să implementeze o serie de reforme şi procese de privatizare.
 
"Dar ar trebui să ne permită şi să ieşim din acest program odată cu etapa de finalizare, așa cum a făcut Polonia, la un moment dat", a explicat Oksana Markarova.

Etichete Fondul Monetar InternaționalKIEVUcrainaFMIfinanciareconomieOksana Markarova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live