Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Noiembrie 2021
Vizualizari: 700
Comentează add

"Ucraina va deveni parte a procesului de certificare a Nord Stream 2"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Ucraina va deveni un participant activ la procedura de certificare a gazoductului Nord Stream 2,  potrivit unor discuţii purtate la o întâlnire online între ministrul ucrainean al energiei al Ucrainei, Herman Haluşcenko, şi comisarul european pentru energie, Kadri Simson.
 
Serviciul de presă al Ministerului Energiei de la Kyiv menţionează, într-un comunicat citat de Korrespondent, că, în cadrul discuţiilor respective, părţile au analizat aspecte referitoare la certificarea gazoductului Nord Stream 2, securitatea aprovizionării cu gaze a Europei şi posibile variante de reducere a impactului crizei energetice asupra regiunii europene.
 
"Comisia Europeană este pregătită să se consulte cu Ucraina în procesul de pregătire a concluziei sale referitoare la proiectul de decizie a Agenţiei Federale a Reţelelor din Germania (Bundesnetzagentur) privind certificarea Nord Stream 2", a afirmat comisarul european pentru energie, Kadri Simson.
 
Acest lucru înseamnă că Ucraina va deveni un participant activ în procesul de certificare a Nord Stream 2 nu doar din punct de vedere politic, ci şi juridic. Ministerul Energiei de la Kiev mai menţionează în comunicat că Ucraina va participa la activităţile "grupului de risc" creat în conformitate cu Regulamentul UE privind securitatea aprovizionării şi care include doar statele membre ale comunităţii europene.
 
 

Etichete KyivKievKadri SimsonHerman Haluşcenko,Nord Stream 2UcrainaRusiagaze naturale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live